poniedziałek, 30 stycznia 2017

KOTLECIKI Z MARCHEWKI NA SŁONO I NA SŁODKO

KOTLECIKI NA BAZIE MARCHEWKI



Takie kotleciki możemy przyrządzić na dwa sposoby albo na słodko, albo na słono.
Podaję dwie wersje.

KOTLECIKI NA SŁODKO DESEROWE

         (ilości każdy ustala sam w zależności na ile osób i dni sobie przygotowuje)

SKŁADNIKI : 


Marchew (odpady po wyciśnięciu soku )
Jabłka 4 sztuki starte na tarce
Cynamon
Sok z cytryny
Skórka z cytryny drobno starta dla aromatu

PRZYGOTOWANIE:

Łączymy składniki razem, formujemy dłońmi na kotlety wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy 40 minut w piekarniku aż złapią kolor przypieczony .

KOTLECIKI NA SŁONO OBIADOWE

SKŁADNIKI:

Marchew ( odpady po wyciśnięciu soku)
2 średnie cebule
1 ząbek czosnku
1/2 cukini 
Natka Pietruszki
Sól
Pieprz
Kurkuma
Papryka czerwona wędzona  w przyprawie

PRZYGOTOWANIE:

Składniki pokroić w kostkę, cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach wszystko połączyć.
Doprawić do smaku przyprawami.Formować kotleciki. Wyłożyć na papier do pieczenia .
Piec ok 40 minut do zarumienienia.

Świetnie smakują z frytkami z dyni :)

Smacznego.


ZAPRASZAMY NA NASZ FANPAGE NA FACEBOOKu
https://www.facebook.com/PostneKulinaria

Zapraszamy na nasz blog
http://postnekulinaria.blogspot.com/

Zapraszamy do Grupy wsparcia na Poście warzywno owocowym wg. Dr Ewy Dąbrowskiej
Post / Dieta wg dr Ewy Dąbrowskiej - pomoc i wsparcie :)

Nasz Kanał na YouTube
Kanał YouTube - Zdrowe Żywienie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz